Hieronder staan wat foto's van de afgelopen tijd. Veel plezier!

Voor de meeste foto's staat er: "klik hier"  bij. Als u daarop klikt, komt u op een nieuwe pagina terecht met de foto's. Als u weer terug wilt naar deze pagina, kunt u het tabblad bovenin sluiten.

Bevroren Catsmeer

Naar horen zeggen was dit een unieke belevenis. Visvijver het Catsmeer was bevroren! Het ijs was dik genoeg om op te kunnen schaatsen en dat moest natuurlijk even getest worden. 

Klootschieten 2017

De 27 deelnemers genoten van een mooie uitdagende route, welke voerde over verharde en onverharde paden, met hier en daar aangrenzende sloten, die toch wel grote aantrekkingskracht hadden op de 'kloten'. In verband met de veiligheid waren er niet-werpen-zones aangelegd d.m.v. rantsoenpaaltjes, mooi zichtbaar voor de groepen, want er was een stukje bij waar menigeen nooit of niet vaak komt.
Na het actieve gedeelte kon er genoten worden van lekkere pannenkoeken, naturel of met spek, gebakken door Willy en Diana in de schuur van Fam. van Coeverden.
Mede door het fijne weer en een mooie opkomst van jullie, Holterbrookers, was het een geslaagde middag! Zie hieronder de foto's van deze dag.

Brookfeest 2017

Vrijdag 25 augustus was het weer zover! Ons jaarlijks feest om elkaar te zien en te spreken.

De schuur van de familie Reijlink werd wat opgeruimd, schoongemaakt en in zomerse vakantiesfeer gebracht.

Men kon er zelfs een potje Jeu des Boules spelen.

Jarno Groteboer zorgde voor Muziek van alle tijden en men kon een verzoekplaatje aanvragen.

Het hapjesbuffet was weer prima verzorgd door Het Bonte Paard en er was een heus ijsstalletje ingericht!

Wat fijn, dat er ruim 50 man naar het feest kwam waaronder een hele groep 'jeugd', die zich met elkaar prima vermaakte bij de vuurkorven buiten.

Zo zien we het graag!

Brookleu bedankt voor jullie gezellige aanwezigheid!

Straatvoetbaltoernooi 2017

Op zonnig 27 mei jl. heeft "t Holterbrook weer met een team deelgenomen aan het stratenvoetbaltoernooi. Dit jaar werd het gehouden op sportpark Meermanskamp.
Ze speelden de poulewedstrijden in Poule C samen met Dijkerhoek, de Haar-Noord, Look/Borkeld 2 en de Noordenbergstraat.
Ondanks de volledige inzet van ons team, die dit jaar 2 stoere vrouwelijke leden bevatte, was Dijkerhoek te sterk en werden zij dan ook de winnaar. Uiteindelijk werd het de 3e plaats voor Holterbrook.

Het was een sportieve en gezellige dag!

Veteranendag paasboake 2017

RTV Oost was erbij om een blik te geven hoe de veteranen de boake hielpen bouwen. Voor het filmpje klik op de knop hieronder.

25 JARIG JUBILEUM BUURTVERENIGING HOLTERBROOK

 

Na vele voorbereidingen, was het 19 augustus 2016 zover. De jubileumcommissie, bestaande uit de oprichters van de vereniging t.w. Gerrit Aanstoot, Gerrit Nijland en Gerrie Vorking hadden met behulp van vrijwilligers de schuur van Wim en Wilma Reilink omgedoopt tot 'Brookschure'en aangekleed als feestzaal.

 

De eerste bezoekers gingen om 19.15 uur onder de versierde boog door naar de feestschuur, waar om 20.00 uur het feest werd geopend door de voorzitter. Deze haalde in zijn openingsspeech het nut (leefbaarheid v/h Holterbroek), de noodzaak (samen sta je sterk) en de reden (praalwagenbouwen ter ere van het 45 bevrijding) van oprichting nog eens aan, alsmede liet hij de afgelopen 25 jaar in vogelvlucht passeren. Hierna werden de oprichters benoemd tot ereleden van de Buurtvereniging "Holterbrook"en kregen als blijvende herinnering een kaasplankje (met HBK-logo) aangeboden.

 

Na een woordje van de jubileumcommissie wwerd er een soort kennismakingsspel gehouden, in groepjes moest er een bijzondere gebeurtenis en/of herinnenring worden aangedragen. Hieruit bleek wel dat het polsstokspringen lang in het geheugen was blijven hangen, medegezien de doktersbezoeken (tiental gekneusde enkels) de volgende dag. Maar ook de vuurspuwer in de oude brookschure is een 'hete'herinnering gebleken bij velen. Het wijnproeven op de Markeloseberg viel in de smaak (as d'r ma wat te drinken is!). Ter verhoging van de feestvreugde werd door enkele dames het beroemde Holterbrooklied gezongen. Iedereen kon meezingen, kende je het niet uit het hoofd, dan wel vanaf een rondgedeeld A-4tje.

 

Daarna was het tijd voor het 'befaamde'Brookbuffet, als vanouds klaargemaakt door een aantal dames van het Brook, met een ijsbuffet na. Hierna werd er nog gezellig bij- en nagepraat met o.a. de oud-leden, onder het genot van een drankje (met dank aan de bardames: Rosa, Manon, Karin en Berdien) en muziek verzorgd door Bert Steunenberg. 

Al met al kunnen we terugkijken op een gezellig en geslaagd Jubileumfeest! 


Keuring Paasboake 2016

Voor een filmpje van de keuring klik hier.

BEZOEK NATUURDIORAMA HOLTERBERG 29 MEI 2016

Dit jaar hebben we niet gefietst, maar een bezoek gebracht aan Natuurdiorama Holterberg. De groep van 28 personen werd in tweeen gesplitst en rondgeleid door Anton van Beek en Truus Klink. Voor de foto's klik hier.

Paasboake en aansteken paasvuur 2015

Voor een filmpje van het bouwen van de paasboake klik hier en voor het paasvuur klik hier!

fIETSTOCHT HBK 2015

Klik hier voor de foto's van de fietstocht!

Paasvuurkeuring HBK 2014

Klik hier voor het filmpje!

Paasboake hbk 2013

Klik hier voor het filmpje!

Paasvuur hbk 2011

Klik hier voor het filmpje!

Paasboake hbk 2008

Klik hier voor het filmpje!

Buurtvereniging 't Holterbrook viert 12,5 jarig bestaan 2004

Op 12 maart 2004 werd het twaalf en half jarig bestaan gevierd in Het Bonte Paard.