Hieronder staan wat foto's van de afgelopen tijd. Veel plezier!

Voor de meeste foto's staat er: "klik hier"  bij. Als u daarop klikt, komt u op een nieuwe pagina terecht met de foto's. Als u weer terug wilt naar deze pagina, kunt u het tabblad bovenin sluiten.

Bedrijfsbezoek

In april gingen we met een mooi aantal leden op bedrijfs bezoek bij Muller (Dachser). We werden rondgeleid door Jan-Peter Muller en onze eigen Barry Stegeman. Het was een zeer interessante avond, waar we een mooi inkijkje hebben gekregen in dit grote bedrijf.  

Paasvuur 2024

Het paasvuur van 2024 was geslaagd, dit jaar zelfs met meerdere paashazen. We mochten deze keer de 2e prijs in ontvangst nemen voor het mooiste boaken. 

Bezoek Timmerfabriek Ter Harmsel 

Vrijdag 21 april mochten we een kijkje nemen in de nieuwe timmerfabriek van Ter Harmsel, na de koffie kregen we een rondleiding door de grote fabriek, informatief en indrukwekkend! Het was een geslaagde avond! 

Paasboake 2023

Ook in 2023 werd er weer een prachtig boake gebouwd. De prijs voor de grootste boake werd dit jaar niet uitgereikt, want door de strengere stikstofregels mochten de boakes van niet meer dan duizend kuub hout bedrage. Die van Holterbroek bleek het dichtste bij de duizend kuub te zijn. Een mooie kroon op het harde werk! 

De allerbeste wensen voor 2023!

De allerbeste wensen voor 2023!

De allerbeste wensen voor 2023!

De allerbeste wensen voor 2023!

De allerbeste wensen voor 2023!

Holten Kwis

Plaats 26. Beter dan 3 jaar geleden. Toen plaats 36. Bij familie Veeneklaas was het erg gezellig met zelf meegebrachte hapjes en een drankje van de buurtvereniging. Volgend jaar gaan we voor de 1e plaats!

klootschieten

30 oktober 2022 : een fantastische dag om met elkaar de natuur rond holterbroek op een sportieve manier te verkennen. Met een heerlijke pannenkoeken afsluiting.

BBQ 2022 Dorperdijk

Zoals elk jaar, gelukkig weer fantastisch weer. Helaas moesten we op het laatste moment vanwege corona uitwijken naar een ander adres. Als je de buurt nieuws app niet op de telefoon had duurde het even voor je op het juiste adres was. Maar ondanks dat heeft iedereen heerlijk genoten, en elkaar weer eens gesproken.

 Poasboake 2022

 Met het ontsteken van het paasvuur wordt de winter symbolisch beĆ«indigd. Het lentevuur verbrandt de donkere dagen en verwelkomt de zon en hiermee de vruchtbaarheid en reinheid. De Twentse en Sallandse vuren kenmerken zich door de geringe afstand tussen de vuren. In Holten Heeft Holterbrook de 1ste prijs voor mooiste, en beste ontvangst. zie ook https://youtu.be/PuadAiqYqrY

Wijnproeverij

 7 November: Het buurtuitje van 2021 was de wijnproeverij bij de wijnkamer op het zandvoorterpad. 

fietstocht 4-7-2021

Wil je deze tocht nog een keer willen fietsen?
Parkeren bij crematorium in Zutphen: Voorsterallee 75, 7203 DN Zutphen. Vanaf parkeerplaats rechtsaf.
knooppunten 76, 74 (staat 1x1 bordje van 75) 10,01,36,20,33,35,37,49,17,27,54,34,38,41,43,76. Veel plezier met deze schitterende tocht.

Catsmeer 22 feb 2021

Bezoek Mekkerhof 28 oktober 2018

De Buurtvereniging had een kijkje in de mooie stallen van De Mekkerhof. Na een uitgebreide rondleiding en nog een hapje en drankje toe, hebben we een mooi kijkje gekregen in hoe het reilt en zeilt op het allereerste geiteninnovatiecentrum in Europa. 

Klootschieten 2017

De 27 deelnemers genoten van een mooie uitdagende route, welke voerde over verharde en onverharde paden, met hier en daar aangrenzende sloten, die toch wel grote aantrekkingskracht hadden op de 'kloten'. In verband met de veiligheid waren er niet-werpen-zones aangelegd d.m.v. rantsoenpaaltjes, mooi zichtbaar voor de groepen, want er was een stukje bij waar menigeen nooit of niet vaak komt.
Na het actieve gedeelte kon er genoten worden van lekkere pannenkoeken, naturel of met spek, gebakken door Willy en Diana in de schuur van Fam. van Coeverden.
Mede door het fijne weer en een mooie opkomst van jullie, Holterbrookers, was het een geslaagde middag! Zie hieronder de foto's van deze dag.

Brookfeest 2017

Vrijdag 25 augustus was het weer zover! Ons jaarlijks feest om elkaar te zien en te spreken.

De schuur van de familie Reijlink werd wat opgeruimd, schoongemaakt en in zomerse vakantiesfeer gebracht.

Men kon er zelfs een potje Jeu des Boules spelen.

Jarno Groteboer zorgde voor Muziek van alle tijden en men kon een verzoekplaatje aanvragen.

Het hapjesbuffet was weer prima verzorgd door Het Bonte Paard en er was een heus ijsstalletje ingericht!

Wat fijn, dat er ruim 50 man naar het feest kwam waaronder een hele groep 'jeugd', die zich met elkaar prima vermaakte bij de vuurkorven buiten.

Zo zien we het graag!

Brookleu bedankt voor jullie gezellige aanwezigheid!

Straatvoetbaltoernooi 2017

Op zonnig 27 mei jl. heeft "t Holterbrook weer met een team deelgenomen aan het stratenvoetbaltoernooi. Dit jaar werd het gehouden op sportpark Meermanskamp.
Ze speelden de poulewedstrijden in Poule C samen met Dijkerhoek, de Haar-Noord, Look/Borkeld 2 en de Noordenbergstraat.
Ondanks de volledige inzet van ons team, die dit jaar 2 stoere vrouwelijke leden bevatte, was Dijkerhoek te sterk en werden zij dan ook de winnaar. Uiteindelijk werd het de 3e plaats voor Holterbrook.

Het was een sportieve en gezellige dag!

Veteranendag paasboake 2017

RTV Oost was erbij om een blik te geven hoe de veteranen de boake hielpen bouwen. Voor het filmpje klik op de knop hieronder.

25 JARIG JUBILEUM BUURTVERENIGING HOLTERBROOK

 

Na vele voorbereidingen, was het 19 augustus 2016 zover. De jubileumcommissie, bestaande uit de oprichters van de vereniging t.w. Gerrit Aanstoot, Gerrit Nijland en Gerrie Vorking hadden met behulp van vrijwilligers de schuur van Wim en Wilma Reilink omgedoopt tot 'Brookschure'en aangekleed als feestzaal.

 

De eerste bezoekers gingen om 19.15 uur onder de versierde boog door naar de feestschuur, waar om 20.00 uur het feest werd geopend door de voorzitter. Deze haalde in zijn openingsspeech het nut (leefbaarheid v/h Holterbroek), de noodzaak (samen sta je sterk) en de reden (praalwagenbouwen ter ere van het 45 bevrijding) van oprichting nog eens aan, alsmede liet hij de afgelopen 25 jaar in vogelvlucht passeren. Hierna werden de oprichters benoemd tot ereleden van de Buurtvereniging "Holterbrook"en kregen als blijvende herinnering een kaasplankje (met HBK-logo) aangeboden.

 

Na een woordje van de jubileumcommissie wwerd er een soort kennismakingsspel gehouden, in groepjes moest er een bijzondere gebeurtenis en/of herinnenring worden aangedragen. Hieruit bleek wel dat het polsstokspringen lang in het geheugen was blijven hangen, medegezien de doktersbezoeken (tiental gekneusde enkels) de volgende dag. Maar ook de vuurspuwer in de oude brookschure is een 'hete'herinnering gebleken bij velen. Het wijnproeven op de Markeloseberg viel in de smaak (as d'r ma wat te drinken is!). Ter verhoging van de feestvreugde werd door enkele dames het beroemde Holterbrooklied gezongen. Iedereen kon meezingen, kende je het niet uit het hoofd, dan wel vanaf een rondgedeeld A-4tje.

 

Daarna was het tijd voor het 'befaamde'Brookbuffet, als vanouds klaargemaakt door een aantal dames van het Brook, met een ijsbuffet na. Hierna werd er nog gezellig bij- en nagepraat met o.a. de oud-leden, onder het genot van een drankje (met dank aan de bardames: Rosa, Manon, Karin en Berdien) en muziek verzorgd door Bert Steunenberg. 

Al met al kunnen we terugkijken op een gezellig en geslaagd Jubileumfeest! 


Keuring Paasboake 2016

Voor een filmpje van de keuring klik hier.

BEZOEK NATUURDIORAMA HOLTERBERG 29 MEI 2016

Dit jaar hebben we niet gefietst, maar een bezoek gebracht aan Natuurdiorama Holterberg. De groep van 28 personen werd in tweeen gesplitst en rondgeleid door Anton van Beek en Truus Klink. Voor de foto's klik hier.

Paasboake en aansteken paasvuur 2015

Voor een filmpje van het bouwen van de paasboake klik hier en voor het paasvuur klik hier!

fIETSTOCHT HBK 2015

Klik hier voor de foto's van de fietstocht!

Paasvuurkeuring HBK 2014

Klik hier voor het filmpje!

Paasboake hbk 2013

Klik hier voor het filmpje!

Paasvuur hbk 2011

Klik hier voor het filmpje!

Paasboake hbk 2008

Klik hier voor het filmpje!

Buurtvereniging 't Holterbrook viert 12,5 jarig bestaan 2004

Op 12 maart 2004 werd het twaalf en half jarig bestaan gevierd in Het Bonte Paard.